Make your own free website on Tripod.com

HAPKIDO

Sport en gezondheid

intro
contact
trainingstijden
trainer/docent
actueel
korean martial arts
examens
video
fotogallerijen
links
REIKI
Sport en gezondheid

Intensief sporten bevordert hersenen

Sporten houdt je lichaam gezond en fit, maar intensief sporten laat je hersenen ook sneller schakelen. Zo blijkt uit onderzoek aan de Katholieke Universiteit Leuven. 

Het is niet nodig om heel vaak of lang achter elkaar te sporten. Het gaat erom dat je af en toe dusdanig intensief beweegt dat de hartslag en ademhaling omhoog gaan.

 

Onderzoek

Het onderzoek beslaat de promotie van Maaike Angevaren. Zij onderzocht proefpersonen die sporten ter bevordering van het prestatievermogen, zoals bijvoorbeeld hardlopen, mensen die een andere vorm van training kregen zoals yoga of krachttrainingen proefpersonen die geen sport beoefenden.

 

Daarnaast heeft zij ook verschillende andere onderzoeken geanalyseerd. In totaal omvatte het onderzoek meer dan tweeduizend deelnemers.

 

Gezond oud worden

Het verschil in het schakelen van de hersenen is meetbaar bij gezonde ouderen. Daarbij kan fit blijven het gezond ouder worden ondersteunen. Angevaren: "Het is bekend dat fysieke activiteit en sport belangrijk zijn voor een gezonde oude dag. Nu blijkt eens te meer dat intensief bewegen ook effecten heeft op de cognitie."


Bronnen: Katholieke Universiteit Leuven en Gezondheidsnet

BLESSURES hfd. 1

Sportschool Chebi en de praktijk voor klassieke homeopathie van Wiet van  Helmond zijn reeds lange tijd met elkaar verbonden.

Met klassieke homeopathie is het mogelijk om bepaalde blessures (of zwakten waardoor steeds blessures ontstaan) te behandelen. Je kan hierbij denken aan
enkels die de neiging hebben te verzwikken, een rugklacht die steeds terugkomt of maar niet over gaat, een pijnlijke kneuzing, een breuk die niet snel of pijnlijk geneest, etc. etc.

Maar homeopathie is ook veel breder inzetbaar. Het is een holistische genees-wijze die kijkt naar het lichamelijke maar ook naar het emotionele en mentale welbevinden. Dus is homeopathie in veel meer situaties toepasbaar.

Je kan denken aan examenvrees, nervositeit, onrust, somberheid/depressie, concentratie problemen, menstruatieklachten, steeds terugkerende verkoudheden, hoofdpijnen, buikpijnen, stressklachten, slaapproblemen, etc.

De praktijk is aangesloten bij de nederlandse vereniging van klassieke homeopathie wat inhoud dat de behandelingen in meer dan 90% van de gevallen vergoed worden door de verzekering.

Voor informatie of een afspraak kunt u bellen naar: 073 - 657 24 62
De praktijk is in de Luybenstraat 3 in (nog geen 500 meter van station) Den Bosch.